Home / cursus Duits Amsterdam

cursus Duits Amsterdam

Cursus Duits in Amsterdam

Het Duits is de taal die het dichtst ligt bij het Nederlands en we hebben zakelijk gezien heel veel te maken met Duitsland. Maar veel Nederlanders hebben een onprettige associatie met het leren/ spreken in het Duits. De geleerde grammatica-rijtjes, naamvallen belemmeren het spontane spreekvermogen en het plezier in de taal is compleet verdwenen. Door het oefenmateriaal af te stemmen op uw persoonlijke situatie en wensen zult u uw spreekangst overwinnen en plezier krijgen in het Duits spreken. Een individuele cursus op maat is bijzonder geschikt om snel Duits te leren spreken.

Wie zijn we en wat doen we?

De TAALbrigade bestaat uit een groep ervaren, enthousiaste & betrokken taaltrainers. Wij geven individuele taaltrainingen aan werknemers in Amsterdam. Wij stemmen de cursus Duits in Amsterdam af op uw leerstijl, wensen en persoonlijke behoeften. Omdat u tijdens de taalcursus veel aan het woord bent, krijgt u snel het vertrouwen dat u het Duits kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Wij leren u vaardigheden voor de dagelijkse praktijk. Dit doen we tijdens interactieve sessies in een aangename sfeer!

Duitse grammatica is lastig, pff!cursus Duits Amsterdam

Het is niet zo dat Duits spreken alleen om naamvallen draait! Op school was de focus vroeger inderdaad op het stampen van Duitse naamvallen en regeltjes. Echter deze aanpak heeft volledig gefaald. Vooral omdat mensen geen plezier vonden in het toepassen van het Duits in de praktijk. Onze taaldocenten richten zich op praktische vaardigheden waarbij de grammatica spelenderwijs wordt meegenomen. Zeker wel veel aandacht voor grammatica, maar de focus op het spreken en vergroten van uw woordenschat. Uw passieve taalkennis wordt zo omgezet in actief taalvermogen.

De TAALbrigade aanpak

We beginnen met een grondige inventarisatie van uw passieve taalkennis (lezen, luisteren, woordenschat) & actieve taalvaardigheid (spreken, schrijven) Dit doen we door het onderzoeken van uw zwakke punten, aandachtspunten en persoonlijke leerdoelen. U krijgt een schriftelijke inventarisatie en een persoonlijk gesprek van 20 minuten in de taal die u wilt leren (doeltaal)

Vervolgens ontwerpen wij uw training gericht op het verbeteren van de vaardigheden die u nodig heeft in uw persoonlijke situatie. Wij gebruiken bijv. uw e-mails, persoonlijke werkdocumenten & informatie over uw functie en bedrijf en stellen zo een stappenplan samen. De taalcursus duurt 5 tot 6 maanden met 1 sessie per week van 2,5 tot 3 uur en praktijkopdrachten. De lessen worden bij u op kantoor gegeven.

Uw docent is een taalcoach die u begeleidt van A tot Z en motiveert u om alles uit uw lessen en de praktijkopdrachten te halen. De docent richt zijn / haar aanpak op uw persoonlijke leerstijl en leert u steeds beter kennen. Zo ontstaat er een aangename sfeer, waarin u fouten durft te maken en zo komt het leerproces in een stroomversnelling. Uw passieve taalkennis verandert in actieve taalvaardigheid, waardoor uw vertrouwen om de taal te spreken enorm toeneemt.

Aan het einde van de cursus schrijft de docent een rapport en ontvangt u een certificaat volgens de richtlijnen van het Europees Referentiekader Talen.

Wat kunt u verder verwachten?

1 Een persoonlijke taalcoach / docent. Uw docent begeleidt u van A tot Z. De aanpak en leermethode die de taaldocent gebruikt zijn volledig afgestemd op uw leerdoelen & taalniveau en leerstijl. Zo leert u precies wat u nodig heeft. De taalcoach geeft een enorme dosis motivatie en er ontstaat een vertrouwensband, waardoor u snel vorderingen maakt.

Finetunen van uw uitspraak. Voor een goede verstaanbaarheid is het noodzakelijk om de native speakers (locals) zo precies mogelijk na te bootsen. Onze docenten zijn allemaal native speakers en gaan uw uitspraak perfectioneren. Dit kunt u zelf moeilijk verbeteren zonder constante feedback.

3 Van passieve taalkennis naar actief taalgebruik. Veel Nederlanders kunnen het Duits redelijk lezen, maar hebben weinig ervaring met het actief spreken van de taal. Een persoonlijke taaltrainer laat u veel aan het woord en geeft tussendoor uitleg en correctie. Zo leert u doeltreffend communiceren.

4 Boost in uw vertrouwen om de taal te spreken. Doordat u zoveel in gesprek bent, krijgt u steeds meer vertrouwen om de taal te durven spreken. Hierdoor komt u in een positieve spiraal en gaat u zich steeds sneller ontwikkelen.

5 Veel vragen stellen. In groepslessen zijn veel cursisten gereserveerd in het stellen van vragen, omdat ze vinden dit eigenlijk wel te moeten weten of uit angst om niet goed over te komen. Onze trainers hebben een geduldige aanpak, zodat u zoveel vragen kunt stellen als u wilt.

6 Leren in uw eigen snelheid. Bij een groepstraining is er een vast lesprogramma. Een persoonlijke taaldocent gebruikt de lesmethoden die het beste aansluiten op uw persoonlijke leerstijl & aandachtspunten en besteedt meer tijd aan de onderwerpen die u lastig vindt.

7 Vaardigheden leren die u nodig heeft in uw persoonlijke situatie. Bij een groepstraining kan de taaldocent weinig aandacht besteden aan de individuele cursist en doet u vooral veel algemene kennis op. Tijdens onze individuele cursus Duits leert u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk.

8 Een relaxte omgeving. Een goede sfeer zorgt ervoor dat u zich goed kunt concentreren. Onze trainers worden geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige manier van lesgeven en motiveren u door interactieve en leuke lessen!

Onze taaldocenten Duits in Amsterdam

Onze taaldocenten hebben veel ervaring in het geven van zakelijke taaltrainingen en zijn native speaker in het Duits. Ze hebben een HBO of academische opleiding gedaan en een opleiding tot taaldocent afgerond. Ze zijn met name geselecteerd op hun enthousiasme en betrokken aanpak. Zo kunt u zich ontwikkelen in een prettige sfeer.

Interview met docente Duits,Ulrike

Ulrike komt uit de Duitse deelstaat Baden Württemberg en heeft culturele antropologie gestudeerd in Hamburg. 15 jaar terug is ze naar Nederland verhuist en heeft ze een lerarenopleiding tot taaldocent gevolgd. Ze geeft nu 12 jaar les aan volwassenen en medewerkers van bedrijven. Sinds 2 jaar geeft ze ook les bij de TAALbrigade.

Wat vind jij belangrijk tijdens de lessen?

Ik vind een prettige sfeer belangrijk en verwacht van beide kanten volle aandacht. Het leren van een vreemde taal kost nu eenmaal inspanning. Ik vraag veel input over concrete situaties in de praktijk van de cursist. Cursisten mogen dus alles inbrengen en dat kan in de les worden behandeld, bijvoorbeeld een e-mail, wat niet goed lukte. Omdat Duits een formele omgangscultuur heeft spreken we elkaar tijdens de lessen ook met u aan, dan raken Nederlanders daar meteen aan gewend. Het is nu eenmaal not done om veel te tutoyeren in het Duitse zakenleven.

Wat is het leukste aan je baan?

Ik vind het erg leuk om les te geven aan medewerkers van bedrijven. De cursisten hebben vaak veel te maken met het Duits in hun werk en dat gaat meestal niet soepel. Ze willen praktische vaardigheden leren die ze direct kunnen toepassen in de praktijk, dus geen regeltjes stampen. Ze zijn dus gemotiveerd en besteden veel tijd aan opdrachten in de praktijk. Ik probeer vaak om de taal in perspectief te plaatsen, de lessen aantrekkelijk te maken door de Duitse (werk)cultuur erbij te betrekken.

Wat betekent het lesgeven voor jezelf?

Het geven van individuele taaltrainingen legt snel de beperkingen en aandachtspunten van de cursist bloot. Daarom is het belangrijk is dat er een vertrouwensband ontstaat, zodat een cursist onbeperkt fouten durft te maken en zich relaxt voelt. Als je een cursist dan vooruit ziet gaan gedurende de cursus, is dat erg leuk om te zien. Ook vind ik het erg leuk dat Nederlanders zich willen interesseren en de moeite willen nemen om Duits te leren en zich te verdiepen in de Duitse cultuur.

Wat is prettig aan de TAALbrigade methode?

Veel opleidingsinstituten hebben vaste leertrajecten. In de praktijk is iedereen anders en heeft een andere werkomgeving. Bij de taalbrigade is elke training tailormade. Daardoor hebben de docenten veel invloed op het verloop van de cursus en kan ik constant bij sturen. Ik bepaal zelf welke boeken ik bestel en welke materialen ik gebruik die ik voor de cursist geschikt vind. Zo ontstaat er een flexibele en dynamische training.

Waar en wanneer worden de lessen gegeven?

De cursus Duits in Amsterdam wordt gegeven bij u op kantoor (in-company). Zo krijgt u les in uw eigen vertrouwde omgeving en hebt u geen extra reistijd. Wij geloven niet in een taalweek waarbij je wordt ondergedompeld in de taal. Wij geven 1 les van 2,5 tot 3 uur per week en opdrachten die gedurende de week in de praktijk worden geoefend. Het programma duurt 4 tot 7 maanden, zodat er genoeg tijd is om u in uw eigen tempo te ontwikkelen.

Taalniveaus

Onze cursus wordt op maat gemaakt, dus wordt op ieder niveau gegeven. We beginnen met een intake bestaande uit een gesprek in het Duits om het niveau te meten en het invullen van een vragenlijst mbt wensen, behoeften, doelen. Op grond daarvan stellen we een programma samen.

Taalniveau A1: Doorbraak – basiskennis van de taal, bekende dagelijkse uitdrukkingen en eenvoudige zinnen.

Taalniveau A2: Tussenstap – bekend met veelgebruikte uitdrukkingen en kan gesprekken voeren over alledaagse zaken.

Taalniveau B1: Drempel – kan eigen mening geven en kan ervaringen, gebeurtenissen, dromen en verwachtingen beschrijven

Taalniveau B2: Uitzicht – kan de hoofdlijnen van complexe teksten begrijpen, kan duidelijke, gedetailleerde tekst produceren en kan spontaan aan een gesprek deelnemen.

Taalniveau C1: Effectieve operationele vaardigheid – kan zichzelf vloeiend uitdrukken en kan de taal flexibel en efficiënt gebruiken voor sociale, academische en professionele doeleinden.

Taalniveau C2: Beheersing – kan zonder moeite alles begrijpen wat hij/zij hoort of leest en kan zichzelf spontaan, zeer vloeiend, precies en genuanceerd uitdrukken, ook in meer complexe situaties.

Voor wie?

De cursus Duits in Amsterdam is voor iedereen die zijn/ haar Duitse taalniveau op een hoger niveau wilt brengen of de vertaalslag willen maken naar zakelijk Duits.

Taaladvies

Wij geven u graag gratis advies over het programma dat het beste aansluit op uw situatie en wensen en helpen u met andere vragen. E-mail ons hiervoor op info@detaalbrigade.nl.

Top