Home / Cursus Duits Utrecht

Cursus Duits Utrecht

Cursus Duits in Utrecht

De meesten van ons hebben wel wat Duits gehad op school. Maar door de geleerde grammatica-rijtjes is het plezier van de taal verdwenen en heeft u nooit actieve taalvaardigheid geleerd. Ons programma wordt afstemd op uw persoonlijke wensen, zodat u uw spreekangst gaat overwinnen en plezier krijgt in het Duits spreken.

Wat doen we?

De TAALbrigade bestaat uit een enthousiaste & betrokken groep ervaren taaltrainers. Wij geven individuele taaltrainingen Nederlands, Engels, Duits en Frans aan werknemers in Utrecht. De taalcursus Duits in Utrecht wordt afgestemd op uw leerdoelen & behoeften en leerstijl. U zult veel aan het woord zijn, zodat u het vertrouwen krijgt dat u dit ook kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Wij leren u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk. Dit doen we door leuke en interactieve lessen in een prettige sfeer!

Duitse grammatica is lastig pfff!cursus Duits Den Haag

Het is een misverstand dat goed Duits spreken alleen om naamvallen draait! Vroeger ging het leren van de Duitse taal vaak om het stampen van Duitse naamvallen en regeltjes. Gelukkig is dit tegenwoordig anders. Wij richten ons op praktische vaardigheden waarbij de grammatica spelenderwijs wordt meegenomen. Dus wel aandacht voor grammatica, maar het gaat met name om het durven spreken en vergroten van uw woordenschat. Uw passieve taalkennis wordt zo omgezet in actief taalvermogen.

De TAALbrigade aanpak

We beginnen met een grondige inventarisatie van uw passieve taalkennis (lezen, luisteren, woordenschat) & actieve taalvaardigheid (spreken, schrijven) Dit doen we door het onderzoeken van uw zwakke punten, aandachtspunten en persoonlijke leerdoelen. U krijgt een schriftelijke inventarisatie en een persoonlijk gesprek van 20 minuten in de taal die u wilt leren (doeltaal)

Vervolgens ontwerpen wij uw training gericht op het verbeteren van de vaardigheden die u nodig heeft in uw persoonlijke situatie. Wij gebruiken bijv. uw e-mails, persoonlijke werkdocumenten & informatie over uw functie en bedrijf en stellen zo een stappenplan samen. De taalcursus duurt 5 tot 6 maanden met 1 sessie per week van 2,5 tot 3 uur en praktijkopdrachten. De lessen worden bij u op kantoor gegeven.

Uw docent is een taalcoach die u begeleidt van A tot Z en motiveert u om alles uit uw lessen en de praktijkopdrachten te halen. De docent richt zijn / haar aanpak op uw persoonlijke leerstijl en leert u steeds beter kennen. Zo ontstaat er een aangename sfeer, waarin u fouten durft te maken en zo komt het leerproces in een stroomversnelling. Uw passieve taalkennis verandert in actieve taalvaardigheid, waardoor uw vertrouwen om de taal te spreken enorm toeneemt.

Aan het einde van de cursus schrijft de docent een rapport en ontvangt u een certificaat volgens de richtlijnen van het Europees Referentiekader Talen.

Wat kunt u verwachten?

Finetunen van uw uitspraak. Voor een goede verstaanbaarheid is het noodzakelijk om de native speakers (locals) zo precies mogelijk na te bootsen. Onze docenten zijn allemaal native speakers en gaan uw uitspraak perfectioneren. Dit kunt u zelf moeilijk verbeteren zonder constante feedback.

2 Vaardigheden leren die u nodig heeft in uw persoonlijke situatie. Bij een groepstraining kan de taaldocent weinig aandacht besteden aan de individuele cursist en doet u vooral veel algemene kennis op. Tijdens onze individuele cursus Duits leert u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk.

3 Van passieve taalkennis naar actief taalgebruik. Veel Nederlanders kunnen het Duits redelijk lezen, maar hebben weinig ervaring met het actief spreken van de taal. Een persoonlijke taaltrainer laat u veel aan het woord en geeft tussendoor uitleg en correctie. Zo leert u doeltreffend communiceren.

4 Boost in uw vertrouwen om de taal te spreken. Doordat u zoveel in gesprek bent, krijgt u steeds meer vertrouwen om de taal te durven spreken. Hierdoor komt u in een positieve spiraal en gaat u zich steeds sneller ontwikkelen.

5 Uw persoonlijke taalcoach / docent. Uw docent begeleidt u van A tot Z. De aanpak en leermethode die de taaldocent gebruikt zijn volledig afgestemd op uw leerdoelen & taalniveau en leerstijl. Zo leert u precies wat u nodig heeft. De taalcoach geeft een enorme dosis motivatie er er  ontstaat een vertrouwensband, waardoor u snel vorderingen maakt.

6 Een relaxte omgeving. Een goede sfeer zorgt ervoor dat u zich goed kunt concentreren. Onze trainers worden geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige manier van lesgeven en motiveren u door interactieve en leuke lessen!

7 Leren in uw eigen snelheid. Bij een groepstraining is er een vast lesprogramma. Een persoonlijke taaldocent gebruikt de lesmethoden die het beste aansluiten op uw persoonlijke leerstijl & aandachtspunten en besteedt meer tijd aan de onderwerpen die u lastig vindt.

8 Veel vragen stellen. In groepslessen zijn veel cursisten gereserveerd in het stellen van vragen, omdat ze vinden dit eigenlijk wel te moeten weten of uit angst om niet goed over te komen. Onze trainers hebben een geduldige aanpak, zodat u zoveel vragen kunt stellen als u wilt.

Onze taaldocenten regio Utrecht

Onze taaldocenten hebben het Duits als moedertaal (native speakers) en hebben veel ervaring in het geven van tailormade taaltrainingen. Ze hebben een HBO of academische opleiding gedaan en een opleiding tot taaldocent afgerond. Maar ze zijn vooral geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige aanpak, zodat u zich kunt ontwikkelen in een prettige sfeer.

In gesprek met Ulrike (docente Duits)

Ulrike komt uit Baden Württemberg en heeft antropologie gestudeerd. 15 jaar terug is ze naar Nederland verhuist en heeft ze een opleiding tot taalleraar gevolgd. 12 jaar geleden is ze begonnen met het lesgeven aan medewerkers van bedrijven. Sinds 2 jaar geeft ze ook les bij de TAALbrigade.

Wat betekent het lesgeven voor jezelf?

Het geven van individuele taaltrainingen legt snel de beperkingen en aandachtspunten van de cursist bloot. Daarom is het belangrijk is dat er een vertrouwensband ontstaat, zodat een cursist onbeperkt fouten durft te maken en zich relaxt voelt. Als je een cursist dan vooruit ziet gaan gedurende de cursus, is dat erg leuk om te zien. Ook vind ik het erg leuk dat Nederlanders zich willen interesseren en de moeite willen nemen om Duits te leren en zich te verdiepen in de Duitse cultuur.

Wat is het leukste aan het lesgeven?

Het coachen en samenwerken met cursisten en zo het optimale uit hun cursus en taalcapaciteiten halen. De cursisten willen praktische vaardigheden leren die ze direct kunnen toepassen in de praktijk, dus geen regeltjes stampen. Ze zijn dus gemotiveerd en besteden veel tijd aan opdrachten in de praktijk. Ik probeer om de lessen zo goed mogelijk aan te sluiten op dagelijkse werkzaamheden door de Duitse cultuur erbij te betrekken.

Wat is prettig aan de TAALbrigade methode?

Veel opleidingsinstituten hebben vaste leertrajecten. In de praktijk is iedereen anders en heeft een andere werkomgeving. Bij de taalbrigade is elke training tailormade. Daardoor hebben de docenten veel invloed op het verloop van de cursus en kan ik constant bij sturen. Ik bepaal zelf welke boeken ik bestel en welke materialen ik gebruik die ik voor de cursist geschikt vind. Zo ontstaat er een flexibele en dynamische training.

Waardoor wordt een les een succes?

Met name een sfeer van vertrouwen en daardoor alles durven te zeggen. Ik vraag veel input over de dagelijkse werkzaamheden van de medewerker. Cursisten kunnen alles inbrengen en dat gaan we dan in de les behandelen, bijvoorbeeld een e-mail of een presentatie. Duits heeft een formele omgangscultuur en daarom spreken we elkaar tijdens de sessies met u aan. Het is nu eenmaal niet gepast om veel te tutoyeren in het Duitse zakenleven.

Waar en wanneer worden de lessen gegeven?

De cursus Duits wordt bij u op kantoor in de regio Utrecht gehouden (in-company). Wij geven les in uw vertrouwde omgeving en u hebt geen reistijd. Wij geloven dat een volle taalweek waar je wordt ondergedompeld in de taal een heel leuke ervaring kan zijn. Maar wat kun je 6 maanden later?? Wij geven 1 les van 2,5 tot 3 uur per week en geven opdrachten en huiswerk. De meeste programma‘s duren 4 tot 7 maanden. Zo is er meer dan voldoende tijd om uw vaardigheden in uw eigen leertempo te ontwikkelen. Als het niet anders kan, kunt u ook een spoedcursus Duits (1 of 2 maanden) volgen. 

Voor wie is de taalcursus Duits?

De cursus Duits in Utrecht is voor werknemers die hun Duits op een hoger level willen brengen en de vertaalslag willen maken naar zakelijk Duits.

Uw taalniveau

Omdat onze cursus op maat is gemaakt, wordt er op alle niveaus les gegeven. We starten met een intaketest, dat bestaat uit een gesprek in het Duits om het niveau te meten en het invullen van een vragenlijst over wensen, leerdoelenen persoonlijke behoeften.

Top