Home / Cursus Engels Eindhoven

Cursus Engels Eindhoven

Cursus Engels in Eindhoven

Je spreekt goed Engels, maar hebt er op je werk nooit veel mee te maken gehad en merkt in je nieuwe baan dat je een volgende stap moet zetten. Of je spreekt Engels op een hoog niveau en wilt specifieke vaardigheden leren. Veel Nederlanders hebben ook een grote passieve taalkennis in het Engels; zij kunnen dus alles lezen en verstaan. Maar ze hebben simpelweg weinig ervaring in het spreken van de taal omdat het nooit nodig was en willen nu hun actieve taalvaardigheden oefenen. Door het cursusprogramma en oefenmateriaal af te stemmen op uw persoonlijke situatie en wensen zult u uw barrieres overwinnen en gaat u snel inzien wat u beter kunt doen.

Wat doen we?

De TAALbrigade bestaat uit een enthousiaste & betrokken groep ervaren taaltrainers. Wij geven individuele taaltrainingen Nederlands, Engels, Duits en Frans aan werknemers in Eindhoven. De cursus Engels wordt afgestemd op uw persoonlijke leerdoelen & behoeften en leerstijl. U zult veel aan het woord zijn, zodat u het vertrouwen krijgt dat u dit ook kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Wij leren u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk. Dit doen we door leuke en interactieve lessen in een prettige sfeer!

Waarom onze cursus Engels volgen?

1 Snelle vooruitgang door persoonlijke aandacht. De aanpak en leermethode die de taaldocent gebruikt zijn volledig afgestemd op uw leerdoelen & taalniveau en leerstijl. Zo leert u precies wat u nodig heeft.

2 Van algemene taalkennis naar actief taalgebruik. Veel Nederlanders kunnen het Engels goed lezen, maar hebben weinig ervaring met het actief spreken van de taal. Een persoonlijke taaltrainer laat u veel aan het woord en geeft tussendoor uitleg en correctie. Zo leert u doeltreffend communiceren.

3 Praktische vaardigheden leren. Bij een groepstraining kan de taaldocent weinig aandacht besteden aan de individuele cursist en doet u vooral veel algemene kennis op. Tijdens onze individuele taalcursus Engels leert u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk.

4 Leren in uw eigen snelheid. Bij een groepstraining is er een vast lesprogramma. Een persoonlijke taaldocent gebruikt de lesmethoden die het beste aansluiten op uw persoonlijke leerstijl & aandachtspunten en besteedt meer tijd aan de onderwerpen die u lastig vindt.

5 Een relaxte omgeving. Een goede sfeer zorgt ervoor dat u zich goed kunt concentreren. Onze trainers worden geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige manier van lesgeven en motiveren u door interactieve en leuke lessen!

6 Veel vragen stellen. In groepslessen zijn veel cursisten gereserveerd in het stellen van vragen, omdat ze vinden dit eigenlijk wel te moeten weten of uit angst om niet goed over te komen. Onze trainers hebben een geduldige aanpak, zodat u zoveel vragen kunt stellen als u wilt.

Onze taaldocenten

Onze taaldocenten zijn native speaker in het Engels en hebben veel ervaring in het geven van zakelijke taaltrainingen. Ze hebben een HBO of academische opleiding gedaan en een opleiding tot taaldocent afgerond. Maar ze zijn vooral geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige aanpak, zodat u zich kunt ontwikkelen in een prettige sfeer.

Interview met Engels docente Judy van de TAALbrigade

Judy komt oorspronkelijk uit Birmingham en is voor haar studie naar Nederland verhuist. Na haar studie is ze gaan werken als docent Engels en heeft bij meerdere grote taalinstituten in Nederland gewerkt. Ze geeft sinds een aantal jaar ook training bij de TAALbrigade.

Wat is er leuk aan je vak?

Het geeft mij vooral voldoening om te zien dat cursisten zichzelf verbazen, barrières doorbreken en grote stappen vooruit weten te maken. Ik vind het erg leuk om les te geven aan medewerkers van bedrijven, omdat dit een doelgroep is die de taal echt hard nodig heeft en de cursus daarom heel serieus nemen. Ze willen praktische vaardigheden leren die ze direct kunnen toepassen in de praktijk. Ze zijn dus gemotiveerd en besteden veel tijd aan opdrachten in de praktijk.

Wat betekent het lesgeven voor jezelf?

Het geven van individuele taaltrainingen legt snel de beperkingen en aandachtspunten van de cursist bloot. Daarom is het belangrijk is dat er een vertrouwensband ontstaat, zodat een cursist onbeperkt fouten durft te maken en zich relaxt voelt. Als je een cursist dan vooruit ziet gaan gedurende de cursus, is dat erg leuk om te zien.

Wat vindt jij belangrijk tijdens de lessen?

Ik vind een prettige sfeer belangrijk en verwacht van beide kanten volle aandacht. Het leren van een vreemde taal kost nu eenmaal inspanning. Ik vraag veel input over concrete situaties in de praktijk van de cursist. Cursisten mogen dus alles inbrengen en dat kan in de les worden behandeld, bijvoorbeeld een e-mail, wat niet goed lukte.

Waarom geef je les bij de TAALbrigade?

Veel opleidingsinstituten hebben vaste leertrajecten en bijpassende materialen, maar in de praktijk is iedereen toch anders en heeft een andere baan en andere werkomgeving. Bij de taalbrigade wordt iedere training door de docent op maat gemaakt, waardoor ik veel invloed heb op het verloop van e cursus. Zo kan ik zelf het juiste boek bestellen en materialen gebruiken die ik voor de cursist geschikt vind, daar komen de beste trainingen uit voort.

Waar en wanneer worden de lessen gegeven?

De cursus Engels in Eindhoven wordt gegeven bij u op kantoor (in-company). Zo krijgt u les in uw eigen vertrouwde omgeving en hebt u geen extra reistijd. Wij geloven niet in een taalweek waarbij je wordt ondergedompeld in de taal. Wij geven een sessie van 2,5 tot 3 uur per week en opdrachten die gedurende de week in de praktijk worden geoefend. Het programma duurt 4 tot 7 maanden, zodat er genoeg tijd is om u in uw eigen tempo te ontwikkelen.

Voor wie?

De cursus Engels is voor iedereen die zijn/ haar Engelse taalniveau op een hoger niveau wilt brengen of de vertaalslag willen maken naar zakelijk Engels.

Taalniveau

Onze cursus wordt op maat gemaakt, dus wordt op ieder niveau gegeven. We beginnen met een intake bestaande uit een gesprek in het Engels om het niveau te meten en het invullen van een vragenlijst mbt wensen, behoeften, doelen. Op grond daarvan stellen we een programma samen.

Advies

Wij geven u graag gratis advies over het aantal te volgen uren, de inhoud van de cursus en helpen u met andere vragen. E-mail ons op info@detaalbrigade.nl.

Top