Home / Cursus Engels Rotterdam

Cursus Engels Rotterdam

Cursus Engels in Rotterdam

Je spreekt goed Engels, maar hebt er op je werk nooit veel mee te maken gehad en merkt in je nieuwe baan dat je een volgende stap moet zetten. Of je spreekt Engels op een hoog niveau en wilt specifieke vaardigheden leren. Veel Nederlanders hebben ook een grote passieve taalkennis in het Engels; zij kunnen dus alles lezen en verstaan. Maar ze hebben simpelweg weinig ervaring in het spreken van de taal omdat het nooit nodig was en willen nu hun actieve taalvaardigheden oefenen. Door het cursusprogramma en oefenmateriaal af te stemmen op uw persoonlijke situatie en wensen zult u uw barrières overwinnen en gaat u snel inzien wat u beter kunt doen.

Wat doen we?cursus Engels Rotterdam

De TAALbrigade bestaat uit een enthousiaste & betrokken groep ervaren taaltrainers. Wij geven individuele taaltrainingen Nederlands, Engels, Duits en Frans aan werknemers in Rotterdam. De cursus Engels in Rotterdam wordt afgestemd op uw persoonlijke leerdoelen & behoeften en leerstijl. U zult veel aan het woord zijn, zodat u het vertrouwen krijgt dat u dit ook kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Wij leren u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk. Dit doen we door leuke en interactieve lessen in een prettige sfeer!

De TAALbrigade aanpak

We beginnen met een grondige inventarisatie van uw passieve taalkennis (lezen, luisteren, woordenschat) & actieve taalvaardigheid (spreken, schrijven) Dit doen we door het onderzoeken van uw zwakke punten, aandachtspunten en persoonlijke leerdoelen. U krijgt een schriftelijke inventarisatie en een persoonlijk gesprek van 20 minuten in de taal die u wilt leren (doeltaal)

Vervolgens ontwerpen wij uw training gericht op het verbeteren van de vaardigheden die u nodig heeft in uw persoonlijke situatie. Wij gebruiken bijv. uw e-mails, persoonlijke werkdocumenten & informatie over uw functie en bedrijf en stellen zo een stappenplan samen. De taalcursus duurt 5 tot 6 maanden met 1 sessie per week van 2,5 tot 3 uur en praktijkopdrachten. De lessen worden bij u op kantoor gegeven.

Uw docent is een taalcoach die u begeleidt van A tot Z en motiveert u om alles uit uw lessen en de praktijkopdrachten te halen. De docent richt zijn / haar aanpak op uw persoonlijke leerstijl en leert u steeds beter kennen. Zo ontstaat er een aangename sfeer, waarin u fouten durft te maken en zo komt het leerproces in een stroomversnelling. Uw passieve taalkennis verandert in actieve taalvaardigheid, waardoor uw vertrouwen om de taal te spreken enorm toeneemt.

Aan het einde van de cursus schrijft de docent een rapport en ontvangt u een certificaat volgens de richtlijnen van het Europees Referentiekader Talen.

Wat kunt u verder verwachten?

1 Een persoonlijke taalcoach / docent. Uw docent begeleidt u van A tot Z. De aanpak en leermethode die de taaldocent gebruikt zijn volledig afgestemd op uw leerdoelen & taalniveau en leerstijl. Zo leert u precies wat u nodig heeft. De taalcoach geeft een enorme dosis motivatie en er ontstaat een vertrouwensband, waardoor u snel vorderingen maakt.

2 Finetunen van uw uitspraak. Voor een goede verstaanbaarheid is het noodzakelijk om de native speakers (locals) zo precies mogelijk na te bootsen. Onze docenten zijn allemaal native speakers en gaan uw uitspraak perfectioneren. Dit kunt u zelf moeilijk verbeteren zonder constante feedback.

3 Vaardigheden leren die u nodig heeft in uw persoonlijke situatie. Bij een groepstraining kan de taaldocent weinig aandacht besteden aan de individuele cursist en doet u vooral veel algemene kennis op. Tijdens onze individuele taalcursus Engels in Rotterdam leert u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk.

4 Leren in uw eigen snelheid. Bij een groepstraining is er een vast lesprogramma. Een persoonlijke taaldocent gebruikt de lesmethoden die het beste aansluiten op uw persoonlijke leerstijl & aandachtspunten en besteedt meer tijd aan de onderwerpen die u lastig vindt.

5 Een relaxte omgeving. Een goede sfeer zorgt ervoor dat u zich goed kunt concentreren. Onze trainers worden geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige manier van lesgeven en motiveren u door interactieve en leuke lessen!

6 Veel vragen stellen. In groepslessen zijn veel cursisten gereserveerd in het stellen van vragen, omdat ze vinden dit eigenlijk wel te moeten weten of uit angst om niet goed over te komen. Onze trainers hebben een geduldige aanpak, zodat u zoveel vragen kunt stellen als u wilt.

7 Boost in uw vertrouwen om de taal te spreken. Doordat u zoveel in gesprek bent, krijgt u steeds meer vertrouwen om de taal te durven spreken. Hierdoor komt u in een positieve spiraal en gaat u zich steeds sneller ontwikkelen.

Onze taaldocenten in Rotterdam

Onze taaldocenten zijn native speaker in het Engels en hebben veel ervaring in het geven van zakelijke taaltrainingen. Ze hebben een HBO of academische opleiding gedaan en een opleiding tot taaldocent afgerond. Maar ze zijn vooral geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige aanpak, zodat u zich kunt ontwikkelen in een prettige sfeer.

Interview met Engels docente Judy van de TAALbrigade

Judy komt oorspronkelijk uit Birmingham en is voor haar studie naar Nederland verhuist. Na haar studie is ze gaan werken als docent Engels en heeft bij meerdere grote taalinstituten in Nederland gewerkt. Ze geeft sinds een aantal jaar ook training bij de TAALbrigade in de regio Rotterdam en Den Haag.

Wat is het leukste aan je baan?

Het geeft mij vooral voldoening om te zien dat cursisten zichzelf verbazen, barrières doorbreken en grote stappen vooruit weten te maken. Ik vind het erg leuk om les te geven aan medewerkers van bedrijven, omdat dit een doelgroep is die de taal echt hard nodig heeft en de cursus daarom heel serieus nemen. Ze willen praktische vaardigheden leren die ze direct kunnen toepassen in de praktijk. Ze zijn dus gemotiveerd en besteden veel tijd aan opdrachten in de praktijk.

Wat betekent het lesgeven voor jezelf?

Het geven van individuele taaltrainingen legt snel de beperkingen en aandachtspunten van de cursist bloot. Daarom is het belangrijk is dat er een vertrouwensband ontstaat, zodat een cursist onbeperkt fouten durft te maken en zich relaxt voelt. Als je een cursist dan vooruit ziet gaan gedurende de cursus, is dat erg leuk om te zien.

Wat vind jij belangrijk tijdens de lessen?

Ik vind een prettige sfeer belangrijk en verwacht van beide kanten volle aandacht. Het leren van een vreemde taal kost nu eenmaal inspanning. Ik vraag veel input over concrete situaties in de praktijk van de cursist. Cursisten mogen dus alles inbrengen en dat kan in de les worden behandeld, bijvoorbeeld een e-mail, wat niet goed lukte.

Waarom geef je les bij de TAALbrigade?

Veel opleidingsinstituten hebben vaste leertrajecten en bijpassende materialen, maar in de praktijk is iedereen toch anders en heeft een andere baan en andere werkomgeving. Bij de taalbrigade wordt iedere training door de docent op maat gemaakt, waardoor ik veel invloed heb op het verloop van de cursus. Zo kan ik zelf het juiste boek bestellen en materialen gebruiken die ik voor de cursist geschikt vind, daar komen de beste trainingen uit voort.

Waar en wanneer worden de lessen gegeven?

De cursus Engels in Rotterdam wordt gegeven bij u op kantoor (in-company). Zo krijgt u les in uw eigen vertrouwde omgeving en hebt u geen extra reistijd. Wij geloven niet in een taalweek waarbij je wordt ondergedompeld in de taal. Wij geven een sessie van 2,5 tot 3 uur per week en opdrachten die gedurende de week in de praktijk worden geoefend. Het programma duurt 4 tot 7 maanden, zodat er genoeg tijd is om u in uw eigen tempo te ontwikkelen.

Voor wie?

De cursus Engels in Rotterdam is voor iedereen die zijn/ haar Engelse taalniveau op een hoger niveau wilt brengen of de vertaalslag willen maken naar zakelijk Engels.

Taalniveau

Onze cursus wordt op maat gemaakt, dus wordt op ieder niveau gegeven. We beginnen met een intake bestaande uit een gesprek in het Engels om het niveau te meten en het invullen van een vragenlijst mbt wensen, behoeften, doelen. Op grond daarvan stellen we een programma samen. U krijgt een certificaat volgens het Europees referentiekader talen.

Beknopte beschrijving taalniveaus:

A1  Doorbraak – basiskennis van de taal, bekende dagelijkse uitdrukkingen en eenvoudige zinnen.

A2  Tussenstap – bekend met veelgebruikte uitdrukkingen en kan gesprekken voeren over alledaagse zaken.

B1  Drempel – kan eigen mening geven en kan ervaringen, gebeurtenissen, dromen en verwachtingen beschrijven.

B2  Uitzicht – kan de hoofdlijnen van complexe teksten begrijpen, kan duidelijke, gedetailleerde tekst produceren en kan spontaan aan een gesprek deelnemen.

C1  Effectieve operationele vaardigheid – kan zichzelf vloeiend uitdrukken en kan de taal flexibel en efficiënt gebruiken voor sociale, academische en professionele doeleinden.

C2  Beheersing – kan zonder moeite alles begrijpen wat hij/zij hoort of leest en kan zichzelf spontaan, zeer vloeiend, precies en genuanceerd uitdrukken, ook in meer complexe situaties.

De TAALbrigade in Rotterdam

Onze vestiging Rotterdam bestaat uit een prettige groep enthousiaste docenten die wonen en werken in de omgeving van Rotterdam. Ze zijn bekend met de activiteiten en het leven in de stad en geven al jaren training bij bedrijven in de regio.

Advies

Wij geven u graag gratis advies over het aantal te volgen uren, de inhoud van de cursus en helpen u met andere vragen. E-mail ons op info@detaalbrigade.nl.

 

Top