Home / Cursus zakelijk Duits

Cursus zakelijk Duits

Het Duits is de taal die het dichtst ligt bij het Nederlands en we hebben zakelijk gezien heel veel te maken met Duitsland. Maar veel Nederlanders hebben een onprettige associatie met het leren/ spreken in het Duits. De geleerde grammatica-rijtjes, naamvallen belemmeren het spontane spreekvermogen en het plezier in de taal is compleet verdwenen. Door het oefenmateriaal af te stemmen op uw persoonlijke situatie en wensen zult u uw spreekangst overwinnen en plezier krijgen in het Duits spreken. Een individuele cursus op maat is bijzonder geschikt om snel Duits te leren spreken.

Wie zijn we en wat doen we?

De TAALbrigade bestaat uit een groep ervaren, enthousiaste & betrokken taaltrainers. Wij geven individuele taaltrainingen Duits op locatie. Wij stemmen de cursus Duits af op uw leerstijl, wensen en persoonlijke behoeften. Omdat u tijdens de taalcursus veel aan het woord bent, krijgt u snel het vertrouwen dat u het Duits kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Wij leren u vaardigheden voor de dagelijkse praktijk. Dit doen we tijdens interactieve sessies in een aangename sfeer!

Duitse grammatica is lastig, pff!

Het is niet zo dat Duits spreken alleen om naamvallen draait! Op school was de focus vroeger inderdaad op het stampen van Duitse naamvallen en regeltjes. Echter deze aanpak heeft volledig gefaald. Vooral omdat mensen geen plezier vonden in het toepassen van het Duits in de praktijk. Onze taaldocenten richten zich op praktische vaardigheden waarbij de grammatica spelenderwijs wordt meegenomen. Zeker wel veel aandacht voor grammatica, maar de focus op het spreken en vergroten van uw woordenschat. Uw passieve taalkennis wordt zo omgezet in actief taalvermogen.

De TAALbrigade aanpak

We beginnen met een grondige inventarisatie van uw passieve taalkennis (lezen, luisteren, woordenschat) & actieve taalvaardigheid (spreken, schrijven) Dit doen we door het onderzoeken van uw zwakke punten, aandachtspunten en persoonlijke leerdoelen. U krijgt een schriftelijke inventarisatie en een persoonlijk gesprek van 20 minuten in de taal die u wilt leren (doeltaal)

Vervolgens ontwerpen wij uw training gericht op het verbeteren van de vaardigheden die u nodig heeft in uw persoonlijke situatie. Wij gebruiken bijv. uw e-mails, persoonlijke werkdocumenten & informatie over uw functie en bedrijf en stellen zo een stappenplan samen. De taalcursus duurt 5 tot 6 maanden met 1 sessie per week van 2,5 tot 3 uur en praktijkopdrachten. De lessen worden bij u op kantoor gegeven.

Uw docent is een taalcoach die u begeleidt van A tot Z en motiveert u om alles uit uw lessen en de praktijkopdrachten te halen. De docent richt zijn / haar aanpak op uw persoonlijke leerstijl en leert u steeds beter kennen. Zo ontstaat er een aangename sfeer, waarin u fouten durft te maken en zo komt het leerproces in een stroomversnelling. Uw passieve taalkennis verandert in actieve taalvaardigheid, waardoor uw vertrouwen om de taal te spreken enorm toeneemt.

Aan het einde van de cursus schrijft de docent een rapport en ontvangt u een certificaat volgens de richtlijnen van het Europees Referentiekader Talen.

Wat kunt u verder verwachten?

1 Een persoonlijke taalcoach / docent. Uw docent begeleidt u van A tot Z. De aanpak en leermethode die de taaldocent gebruikt zijn volledig afgestemd op uw leerdoelen & taalniveau en leerstijl. Zo leert u precies wat u nodig heeft. De taalcoach geeft een enorme dosis motivatie en er ontstaat een vertrouwensband, waardoor u snel vorderingen maakt.

Finetunen van uw uitspraak. Voor een goede verstaanbaarheid is het noodzakelijk om de native speakers (locals) zo precies mogelijk na te bootsen. Onze docenten zijn allemaal native speakers en gaan uw uitspraak perfectioneren. Dit kunt u zelf moeilijk verbeteren zonder constante feedback.

3 Van passieve taalkennis naar actief taalgebruik. Veel Nederlanders kunnen het Duits redelijk lezen, maar hebben weinig ervaring met het actief spreken van de taal. Een persoonlijke taaltrainer laat u veel aan het woord en geeft tussendoor uitleg en correctie. Zo leert u doeltreffend communiceren.

4 Boost in uw vertrouwen om de taal te spreken. Doordat u zoveel in gesprek bent, krijgt u steeds meer vertrouwen om de taal te durven spreken. Hierdoor komt u in een positieve spiraal en gaat u zich steeds sneller ontwikkelen.

5 Veel vragen stellen. In groepslessen zijn veel cursisten gereserveerd in het stellen van vragen, omdat ze vinden dit eigenlijk wel te moeten weten of uit angst om niet goed over te komen. Onze trainers hebben een geduldige aanpak, zodat u zoveel vragen kunt stellen als u wilt.

6 Leren in uw eigen snelheid. Bij een groepstraining is er een vast lesprogramma. Een persoonlijke taaldocent gebruikt de lesmethoden die het beste aansluiten op uw persoonlijke leerstijl & aandachtspunten en besteedt meer tijd aan de onderwerpen die u lastig vindt.

7 Vaardigheden leren die u nodig heeft in uw persoonlijke situatie. Bij een groepstraining kan de taaldocent weinig aandacht besteden aan de individuele cursist en doet u vooral veel algemene kennis op. Tijdens onze individuele cursus Duitsleert u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk.

8 Een relaxte omgeving. Een goede sfeer zorgt ervoor dat u zich goed kunt concentreren. Onze trainers worden geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige manier van lesgeven en motiveren u door interactieve en leuke lessen!

Top