Home / Event / Duits leren via Youtube?

Duits leren via Youtube?

De meeste Nederlanders spreken wel een woordje Duits, maar vinden geen motivatie om zich de taal echt eigen te maken. En dat is jammer want volgens het ministerie laten Nederlandse bedrijven jaarlijks 10 miljard euro liggen simpelweg omdat Nederlandse werknemers geen Duits meer spreken. Hoewel steeds meer Duitsers Engels spreken blijkt het toch een groot struikelblok bij de dagelijkse samenwerking met Duitse werknemers. Kijk eens op de vacaturesites en zie hoe veel vacatures worden uitgezet, waarbij Nederlands, Engels en Duits zijn gewenst. Dus wil je je kansen op een baan vergroten, leer simpelweg Duits.

Maar hoe vindt je hiervoor de motivatie?

De basis bij het leren van het Duits is natuurlijk het opbouwen van je woordenschat. Veel mensen kunnen hiervoor alleen geen motivatie vinden. Dus hoe zorg je ervoor dat je wel gemotiveerd wordt en blijft? Zoals met alles gaat het er vooral om om het leuk voor jezelf te maken. Een zeer goede methode die ik zelf heb gebruikt om mijn Duits een flinke push te geven is door elke avond programma’s te kijken via Youtube. En dan met name Duitse documentaires over de onderwerpen die jij leuk vindt of die goed aansluiten bij je werk. Want daarin wordt heel langzaam gesproken en duidelijk gearticuleerd, zodat het veel makkelijker te volgen is dan televisie.

Nu hebben we het geluk dat de Duitsers gek zijn op documentaires. Er zijn er werkelijk honderd duizenden gemaakt en allemaal vrij verkrijgbaar op Youtube.com. Dus in plaats van te ontspannen na je werk op de bank voor de televisie zet hem uit en zet een leuke Deutsche Doku op.

3 maanden nadat ik begonnen was en elke dag 1,5 uur Youtube had gekeken in plaats televisie sprak ik een Duitse collega en ik vertelde dat ik met Duits bezig was, maar het nog niet gesproken had. We begonnen een gesprek en ik was enorm verbaasd welke vorderingen ik had gemaakt. Mijn passieve taalkennis was enorm toegenomen, waardoor ik nu het vertrouwen begin te krijgen om de taal echt te gaan spreken.

Wat voorbeelden ter inspiratie:

-Auf drei sofas; bijzonder leuk programma over een Duitse programmamaker die gaat couchsurfen over de hele wereld

-Expedition heimat over geslaagde Duitse immigranten

-7 tage…

-Fahrt in Fremde Welten

-Mein Ausland

Doe er je voordeel mee en veel kijkplezier!!

Meer informatie over een cursus zakelijk Duits bij de TAALbrigade

Top