Home / Event / Wat zijn de voordelen van een native speaker taaldocent (moedertaal) ?

Wat zijn de voordelen van een native speaker taaldocent (moedertaal) ?

Het belangrijkste is dat de taaldocent een opleiding heeft gevolgd tot taaldocent zodat zijn/ haar didactische vaardigheden sterk zijn ontwikkeld. Daarnaast is het enthousiasme en een betrokken aanpak belangrijk om de cursist in de juiste stemming te krijgen.

Een native speaker heeft de taal als kind geleerd (moedertaal), terwijl een non-native speaker de taal op een latere leeftijd heeft geleerd. Een non-native speaker taaldocent met veel ervaring in het lesgeven en de juiste opleiding is dus veel beter dan een native speaker taaldocent zonder de juiste didactische vaardigheden.

Echter als beide taaldocenten over goede didactische vaardigheden beschikken, heeft de native speaker taaldocent een aantal voordelen ten opzichte van de non-native speaker taaldocent.

4 voordelen van een native speaker taaldocent:

1 Bij het leren van een vreemde taal wil je graag doeltreffend leren communiceren met de mensen die de taal als moedertaal spreken (locals). Voor een optimale verstaanbaarheid zul je dus de uitspraak van de native speakers moeten kopiëren. Een native speaker taaldocent kan je daarom beter helpen bij het finetunen van jouw uitspraak.

2 Een native speaker taaldocent is beter op de hoogte van de culturele aspecten van de taal: de gebruiken, wat wel en niet te zeggen, spreekwoorden en gezegdes.

3 Een native speaker taaldocent is beter op de hoogte van recente ontwikkelingen, kent de gang van zaken in het desbetreffende land.

4 Een native speaker taaldocent kent de bedrijven in het land, de manier van zakendoen en kan jou bijvoorbeeld beter leren onderhandelen dan een non-native speaker taaldocent. De taaldocent met de taal als moedertaal kan je zodoende ook beter helpen bij het leren van specifieke vaktaal.

 

Top