Home / Training Nederlands voor anderstaligen (NT2) – individueel

Training Nederlands voor anderstaligen (NT2) – individueel

-Zelfverzekerd leren communiceren in alledaagse situaties-

Nederland lijkt voor veel buitenlandse medewerkers een gemakkelijke plek om te wonen en werken. Nederlanders spreken graag Engels, waardoor taal geen grote belemmering is voor het dagelijks functioneren. Toch lopen buitenlandse medewerkers op een gegeven moment vaak tegen barrières aan. Ze missen de small talk voorafgaand aan een meeting en bij het koffieapparaat. Door de taalbeperking bouw je met name een Engelstalige netwerk / vriendenkring op. Op langere termijn blijf je toch een beetje een buitenstaander als je de taal niet spreekt.

Wat doen we?

De TAALbrigade bestaat uit een enthousiaste & betrokken groep ervaren taaltrainers. Wij geven individuele taaltrainingen Nederlands en Engels aan werknemers door heel Nederland. De training wordt afgestemd op uw persoonlijke leerdoelen & behoeften en leerstijl. U zult veel aan het woord zijn, zodat u het vertrouwen krijgt dat u dit ook kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Wij leren u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk. Dit doen we door leuke en interactieve lessen in een prettige sfeer!

Voordelen van de Taalbrigade aanpak

1 Snelle vooruitgang door persoonlijke aandacht. De aanpak en leermethode die de taaldocent gebruikt zijn volledig afgestemd op uw leerdoelen & taalniveau en leerstijl. Zo leert u precies wat u nodig heeft.

2 Van algemene taalkennis naar actief taalgebruik. Een persoonlijke taaltrainer laat u veel aan het woord en geeft tussendoor uitleg en correctie. Zo leert u doeltreffend communiceren.

3 Praktische vaardigheden leren. Bij een groepstraining kan de taaldocent weinig aandacht besteden aan de individuele cursist en doet u vooral veel algemene kennis op. Tijdens onze individuele cursus leert u de vaardigheden die u nodig heeft in uw werk.

4 Leren in uw eigen snelheid. Bij een groepstraining is er een vast lesprogramma. Een persoonlijke taaldocent gebruikt de lesmethoden die het beste aansluiten op uw persoonlijke leerstijl & aandachtspunten en besteedt meer tijd aan de onderwerpen die u lastig vindt.

5 Een relaxte omgeving. Een goede sfeer zorgt ervoor dat u zich goed kunt concentreren. Onze trainers worden geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige manier van lesgeven en motiveren u door interactieve en leuke lessen!

6 Veel vragen stellen. In groepslessen zijn veel cursisten gereserveerd in het stellen van vragen, omdat ze vinden dit eigenlijk wel te moeten weten of uit angst om niet goed over te komen. Onze trainers hebben een geduldige aanpak, zodat u zoveel vragen kunt stellen als u wilt.

Onze taaldocenten

Onze taaldocenten hebben veel ervaring in het geven van zakelijke taaltrainingen. Ze hebben een HBO of academische opleiding gedaan en een opleiding tot taaldocent afgerond. Maar ze zijn vooral geselecteerd op hun enthousiasme en geduldige aanpak, zodat u zich kunt ontwikkelen in een prettige sfeer.

Waar en wanneer worden de lessen gegeven?

De trainingen worden gegeven bij u op kantoor (in-company). Zo krijgt u les in uw eigen vertrouwde omgeving en hebt u geen extra reistijd. Wij geloven niet in een taalweek waarbij je wordt ondergedompeld in de taal. Wij geven een sessie van 2,5 uur per week en opdrachten die gedurende de week in de praktijk worden geoefend. Het programma duurt 4 tot 6 maanden, zodat er genoeg tijd is om u in uw eigen tempo te ontwikkelen.

Voor wie?

De cursus is voor iedereen die zijn/ haar taalniveau op een hoger niveau wilt brengen. Van complete beginner tot vergevorderden.

Taalniveau

Onze cursus wordt op maat gemaakt, dus wordt op ieder niveau gegeven. We beginnen met een intake bestaande uit een gesprek in het Nederlands (indien mogelijk) om het niveau te meten en het invullen van een vragenlijst mbt wensen, behoeften, doelen. Op grond daarvan stellen we een programma samen.

Advies

Wij geven u graag gratis advies over het aantal te volgen uren, de inhoud van de cursus en helpen u met andere vragen. E-mail ons op info@detaalbrigade.nl.

Top