Home / HR blog / Wat is een goed taaltrainingsbureau

Wat is een goed taaltrainingsbureau

Er is veel keuze bij de selectie van een taaltrainingsbureau. Kijk naar de onderstaande punten voor de juiste match:

Maatwerk

Maatwerk houdt niet in een algemene business cursus of door het bureau zelf ontwikkelde cursusmaterialen. Cursisten willen vaardigheden leren die ze kunnen toepassen in het dagelijkse werk. Een maatwerktraining moet dus worden gemaakt voor het bedrijf, branche, afdeling en functie van de individuele cursisten. En hiernaast worden afgstemd op de leerstijl, leersnelheid, wensen en persoonlijke behoeften van de cursisten.

Contactpersoon trainingsbureaus

Het is handig om 1 aanspreekpunt te hebben van de voorbereiding tot het einde van de cursus, dit scheelt veel tijd.

Trainingsvormen

De meeste cursisten hebben het meeste baat bij een flexibele training van 1 wekelijkse sessie van 2,5 tot 3 lesuren. Mensen nemen na 3 uur veel minder op. Dus wellicht is het verstandig om een trainingsbureau te kiezen die gericht is op dit soort trainingen. Intensieve trainingen zijn alleen raadzaam als er op zeer korte termijn resultaten moeten worden behaald.

Intake

Veel trainingsbureaus bieden online grammaticatoetsen voor het screenen van de startniveaus van de cursisten. Maar dit leidt tot verkeerde inzichten en groepsindelingen. Cursisten willen vooral vaardigheden zoals spreken en schrijven verbeteren. Een goede intake moet dus minimaal bestaan uit een persoonlijk gesprek (van plusminus 20 minuten) idealiter met de docent die de cursus ook zelf gaat geven) en eventueel een schrijftoets.

Tarieven

Veel trainingsbureaus zijn echt onnodig duur en gebruiken blended learning en e-learning om een hoger tarief te verklaren. Vaak vermelden ze dan ook geen prijs op de website. U kunt onderstaande tarieven aanhouden voor een kwalitatief hoogwaardige maatwerktraining:

Bedrijfsgroep

3 tot 8 cursisten

85-95 euro per 60 minuten (inclusief reiskosten docent)

90-125pp voor intake, leer-materialen, boeken, administratiekosten

Individuele training

1 of 2 cursisten

70-80 euro per 60 minuten (inclusief reiskosten docent)

125-135pp voor intake, leer-materialen, boeken, administratiekosten

Docenten

Let erop dat het trainingsbureau vooral werkt met native speakers, zij hebben toch altijd een stapje voor met uitspraak, intonatie en spreekwoorden. Docenten zijn meestal HBO + opgeleid en hebben daarnaast een opleiding tot taaldocent afgerond. En meerdere jaren ervaring met zakelijke taaltrainingen bij bedrijven is uiteraard een voordeel.

Flexibiliteit

Het is belangrijk dat het trainingsbureau soepel omgaat met het verschuiven van lessen bij een drukke agenda van de cursist. Sommige bureaus hebben een 48 uur annuleringsbeleid en houden zich hier strict aan. Het is prettig als je 24 uur van te voren nog kan annuleren. En dat er bij ziekte altijd kan worden geannuleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top